Geen categorie

Koningin Juliana even terug op Paleis Soestdijk

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws / Expositie

Koningin Juliana is tijdelijk terug op Paleis Soestdijk. Haar wassen beeld – uit de collectie van Madame Tussauds – is de komende drie maanden in haar oude woonhuis te bewonderen. Ze neemt haar plek in op de wegens succes verlengde tentoonstelling Op Soestdijk. 200 Koninkrijk. Aanleiding voor haar aanwezigheid is haar tiende sterfdag dit jaar in maart.

Koningin Juliana is even terug. Foto: Studio Kastermans.

Op de tentoonstelling komen twee eeuwen monarchie op Paleis Soestdijk tot leven aan de hand van foto’s, films, schilderijen en bijzondere objecten. Elke ruimte in het paleis – van de vorstelijke witte eetzaal tot de werkkamers van prinses Juliana en prins Bernhard – vertelt een ander verhaal.

Ook is er aandacht voor de wijzigingen die het koningschap heeft ondergaan. Op de tentoonstelling wordt het alledaagse leven in het paleis afgewisseld met de geschiedenis van monarchie.

Op Soestdijk. 200 Koninkrijk, t/m 30 maart 2014 op Paleis Soestdijk, open van vrijdag t/m zondag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share