Geen categorie

Amerikaans museum koopt en verhuist woning

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Crystal Bridges Museum of American Art heeft een bijzondere aankoop gedaan: een compleet huis. Het museum is van plan het gevaarte te demonteren en zo’n 1800 kilometer verderop weer op te bouwen.

Foto: Tarantino Studio, courtesy of Crystal Bridges Museum of American Art.

Het huis werd in 1954 gebouwd in Millstone, New Jersey, naar een ontwerp van Frank Lloyd Wright (die ook het Guggenheim Museum in New York ontwierp). Het staat bekend als het Bachman Wilson House, naar de opdrachtgevers en eerste bewoners Gloria Bachman en Abraham Wilson.

Omdat het huis aan een rivier staat, heeft het door overstromingen al enkele malen waterschade opgelopen. De huidige eigenaren, Lawrence en Sharon Tarantino (die samen architecten- en ontwerpbureau Tarantino Studio vormen) hebben de woning nadat ze haar in 1988 kochten, grondig gerestaureerd. Daarbij maakten ze gebruik van originele documenten van Frank Lloyd Wright.

Vervolgens hebben de Tarantino’s jaren gezocht naar een persoon of instantie die bereid zou zijn het gebouw te verhuizen naar een geschikte locatie. Volgens deskundigen zou het namelijk moeten worden verplaatst om het te kunnen behouden. Chrystal Bridges  heeft zich nu gemeld als koper. Het huis krijgt een plek op het museumterrein in Bentonville, Arkansas. Naar verwachting is de woning begin 2015 volledig herbouwd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share