Geen categorie

Museum de Pont krijgt 3 tekeningen Marlene Dumas

0 0
Read Time:45 Second

Museum de Pont in Tilburg heeft gisteren drie tekeningen van Marlene Dumas gekregen. Ze werden geschonken uit de nalatenschap van Rob Mortel. Dat maakte het museum bekend op Facebook.

Marlene Dumas (1953), After having lost, 1991, collectie Museum de Pont, Tilburg.

“De erfgenamen van de heer Mortel hebben voor museum De Pont gekozen omdat men ons beleid en onze collectie waardeert en met name ook het aandeel van Marlene Dumas daarin”, verklaart een woordvoerster desgevraagd. Het museum had al tien afzonderlijke werken van Dumas in de collectie, evenals enkele series. Zo bezit het Black Drawings, een serie van 111 portretten.

De nieuwe aanwinsten – Liggend vrouwelijk naakt met kousen, slipje en BH (uit 1985, Kiss the glass (1986) en After having lost  (1991) – worden naar verwachting dit najaar voor het eerst getoond. Ze worden binnenkort van nieuwe lijsten voorzien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share