Geen categorie

De Lakenhal breidt uit

0 0
Read Time:53 Second

Museum De Lakenhal in Leiden gaat uitbreiden. Er wordt een nieuwe ruimte voor wisselende tentoonstellingen gebouwd. Het rijksmonument de Laecken-Halle uit 1641 en de daarachter gelegen schilderijenzalen worden bovendien gerestaureerd. Ook krijgt het museum een nieuw entreegebied, een publiekszaal en museumhoreca. De werkzaamheden beginnen in 2015 en zullen naar verwachting duren tot 2017.

Museum De Lakenhal, Leiden. Foto: Museum De Lakenhal.

Gisteren maakten het museum en de gemeente Leiden de namen bekend van vijf architectencombinaties die in september een visie en een plan van aanpak zullen presenteren. Op basis daarvan stelt de selectiecommissie dit najaar één van de architecten voor aan het college van Burgemeester en Wethouders.

In totaal hebben zich 47 architectencombinaties gemeld voor de klus. “Dat er zoveel belangstelling was, van over de hele wereld, overtrof mijn stoutste verwachting”, vertelt Jan-Jaap de Haan, wethouder Cultuur van Leiden. Met de restauratie en uitbreiding wil Museum De Lakenhal  zijn positie als onderscheidend museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden verder verstevigen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share