Geen categorie

Dulle Griet komt tot leven

0 0
Read Time:46 Second

Wie was Dulle Griet? Deze raadselachtige vrouw staat centraal op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel de Oude (ca. 1520-1569). Niemand weet echter wie ze was. Erik Vlaminck schreef een toneelstuk over deze mysterieuze vrouw. Het stuk wordt op 24 januari opgevoerd in het Limburgs Museum in Venlo.

Dulle griet, 1561-1562, olieverf op eiken, 74 x 98 cm. Collectie Museum Mayer van den Bergh, Antwerpen.

De Dulle Griet van Bruegel is heel even geen personage uit een schilderij meer, maar een mens van vlees en bloed. Actrice Guusje van Tilborgh ratelt en spartelt door de woorden- en beeldenbrij van Vlamink, waarin soms griezelige gedachten naar boven komen.

Theatervoorstelling Dulle Griet, zondag 24 januari om 14.00 uur in het Limburgs Museum, Venlo. Toegangsprijs: 11 euro. Het wordt aangeraden van tevoren kaartjes te kopen, in verband met het beperkt aantal zitplaatsen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share