Geen categorie

Slapende honden

0 0
Read Time:39 Second

Dieren, en dan met name honden, staan centraal in de schilderijen van de kunstenaar Simon Schrikker (1973). Het Drents Museum besteedt aandacht aan zijn werk. Deze tentoonstelling in de tijdelijke tentoonstellingszaal boven de Abdijkerk is de eerste in een serie over jonge figuratieve kunstenaars.

Werk van Simon Schrikker.

Schrikker werkt op verschillende formaten canvas, van A5-formaat tot metershoog. Zijn schilderijen van honden zijn portretten: elke hond heeft een eigen individualiteit. “In een hondenlijf worden menselijke kwaliteiten sterker zichtbaar”, aldus de kunstenaar. “Niet voor niets kom je altijd dierenparabels tegen in volkskunst, ongeacht welke cultuur. Graag schilder ik slapende honden, helemaal ontspannen, maar maak ze niet wakker.”

Simon Schrikker, t/m 27 januari 2013 in het Drents Museum, Assen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share