Geen categorie

Eetbaar schilderij in de supermarkt

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Nee, het was geen echte oude Hollandse meester die gisteren in de Albert Heijn aan het Museumplein te zien was. Uiteraard niet, zou je er bijna aan toevoegen. Maar wel een nauwkeurig nagemaakte driedimensionale kopie.

De eetbare versie van Floris van Dycks Ontbijtje.
De eetbare versie van Floris van Dycks Ontbijtje.

 

Vorige week maakte kondigde N8, de organisatie achter de Museumnacht, aan dat ze kortstondig een schilderij “in de rijke traditie van de Hollandse meesters” zou tonen in de supermarkt. Uiteindelijk bleek het te gaan om Stilleven met noten, vruchten en kaas, ook wel bekend als Ontbijtje, van Floris van Dyck uit 1613. Maar dan wel als eetbare versie.

Wie het origineel wil zien, moet naar het Frans Hals Museum in Haarlem. Doel van de actie is dan ook om jongeren naar het museum te lokken. Dat doet N8 ook met Museumnacht Amsterdam, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 7 november.

Video van de onthulling:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share