Geen categorie

Catharijneconvent overvallen

0 0
Read Time:49 Second

Museum Catharijneconvent in Utrecht is vandaag het slachtoffer geworden van een overval. RTV Utrecht meldt dat er een kostbare gouden monstrans (houder voor een gewijde hostie) is buitgemaakt. Een medewerker van het museum voor religieus erfgoed wilde dit niet bevestigen.

Foto: Evert-Jan Pol.

Als er inderdaad een monstrans is gestolen, zou dat kunnen betekenen dat de dieven hun slag hebben geslagen in de Schatkamer, een mysterieus verlichte ruimte vol glinsterende pracht en praal. Hier staan vitrines met monstransen, kelken en andere religieuze voorwerpen.

Via Burgernet heeft de politie het publiek gevraagd uit te kijken naar twee mannen die op een scooter zijn gevlucht na de overval. De mannen droegen beiden een bivakmuts en een zwarte jas. Een van hen droeg een groene broek. De scooter is teruggevonden in de omgeving van het Spoorwegmuseum, eveneens in Utrecht.

Het museum is momenteel gesloten voor publiek. Het plein voor het voormalige klooster is afgezet met politielint.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share