Geen categorie

Gestolen Matisse na kwart eeuw terug in museum

0 0
Read Time:47 Second

Henri Matisse, Le jardin, ca 1920 © Succession H. Matisse/BUS 2013.

Na ruim 25 jaar is het schilderij Le jardin van Henri Matisse weer terug in Moderna Museet in Stockholm. Uit dat museum voor moderne kunst werd het op 11 mei 1987 gestolen. Afgelopen dinsdag is het werk teruggegeven. Dat heeft het museum bekendgemaakt.

Het schilderij dook onlangs op in Londen bij een kunsthandelaar aldaar. Deze kreeg van een Poolse particulier het verzoek dat werk te verkopen. De handelaar checkte vervolgens of het doek voorkwam op een overzicht van gestolen kunst. En dat was het geval. De vorige eigenaar bleek niet te weten dat hij een gestolen schilderij in het bezit had.

Na een grondige inspectie van het werk zal het weer komen te hangen in Moderna Museet. Directeur Daniel Birmbaum reageert verheugd op de terugkeer. “Het is een mooie dag voor kunstliefhebbers in Zweden.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share