Geen categorie

Op rommelmarkt gekochte Renoir blijkt gestolen uit museum

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Nieuws

De Renoir die onlangs door een vrouw op een rommelmarkt in de Amerikaanse staat Virginia werd gekocht, is wellicht decennia geleden gestolen uit een museum. Dat schrijft de Washington Post.

Het betreffende schilderij. Foto: www.thehistoryblog.com.

Het werk lag in een doos vol spullen, die voor 7 dollar (ongeveer 5 euro) werd aangeboden. De vrouw kocht de doos omdat er een pop in zat, die ze graag wilde hebben. Op aanraden van haar moeder liet ze het werk taxeren. Een taxateur van een veilinghuis in Alexandria vertelde dat het vrijwel zeker om Paysage Bords de Seine van Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) gaat en dat het een waarde heeft van 60.000 tot 80.000 euro.

Een verslaggever van de Washington Post heeft nu ontdekt dat dat schilderij op 17 november 1951 werd ontvreemd uit het Baltimore Museum of Art. In de bibliotheek van het museum vond hij bewijs dat het werkje in 1937 door eigenaresse Saidie May was uitgeleend aan het museum. Uit de archieven van het museum bleek vervolgens dat het jaren later is gestolen. Het huidige museumbestuur bleek niet op de hoogte van de diefstal. Het kleine schilderij stond ook niet vermeld op een wereldwijde lijst van gestolen kunst. Waarom is onduidelijk.

De FBI heeft inmiddels een onderzoek gestart. In afwachting van dat onderzoek heeft het veilinghuis de veiling, die morgen zou plaatsvinden, geannuleerd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share