Geen categorie

Camilles kijkdoos

0 0
Read Time:49 Second

Nieuws

Het uitknippen van delen van Vincent van Goghs schilderijen met als doel die te gebruiken in een kijkdoos, wordt hoogst waarschijnlijk maar matig gewaardeerd. Maar op internet mag dat wel, in de nieuwste online-knutselactiviteit van het Van Gogh Museum: Camilles kijkdoos.

Voorbeeld vaan een kijkdoos.

Knutselaars worden aan de hand genomen door Camille, het zoontje van postbode Joseph Roulin die in Arles  bevriend was met Vincent van Gogh. Het jongetje werd minstens drie keer door de schilder geportretteerd. Camille vertelt de bezoekers aan zijn pagina hoe ze een bewegende kijkdoos kunnen maken.

Hij toont een selectie schilderijen van Van Gogh waaruit de kijkdoosmakers kunnen kiezen. Elk werk bevat één of meer objecten of figuren die ze met een gerust hart kunnen ‘uitknippen’ en een plekje mogen geven in de virtuele kijkdoos. Daar komen ze tot leven. Als de knutselaars tevreden zijn met hun creaties, geeft Camille ze een plekje in zijn kijkdoosmuseum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share