Geen categorie

Museum zoekt radio

0 0
Read Time:55 Second

Voor een tentoonstelling is het Centraal Museum op zoek naar een specifieke radio. Het museum wil een stijlkamer reconstrueren, die daar in 1982 eerder was te zien. Het enige object dat nog ontbreekt is een Philips Radio Chronometer 304.

Het originele doosje, met daarop het woord gepikt geschreven.

De originele stijlkamer werd in 1982 ingericht door architect Manfred Kausen. De kamer had een ‘eigentijds interieur’. Kausen gebruikte indertijd moderne ontwerpen van voornamelijk Nederlandse ontwerpers en Nederlandse fabrikanten. In de stijlkamer stonden naast Kausens eigen ontwerpen (bed, tafel en twee stoelen) onder meer vazen van Hans Appenzeller en een leunstoel van galerie Het Binnenhuis.

Deze stijlkamer is vanaf 2 maart opnieuw te bezichtigen. De openstelling is onderdeel van Collect & Connect, een onderzoek naar 20ste- en 21ste-eeuwse vormgeving.

De radio blijkt echter te zijn verdwenen. Het museum beschikt alleen nog over het doosje waar hij in zat. Het museum hoopt dat iemand nog een dergelijke radio heeft, en die voor enkele maanden wil uitlenen. Meer informatie staat op de site van het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share