Geen categorie

Industrion wordt Discovery Center

0 0
Read Time:40 Second

Industrion in Kerkrade sluit de deuren. Het museum is nog tot 1 maart te bezoeken, maar houdt daarna op te bestaan. Het maakt plaats voor het Discovery Center, dat in juni opent op dezelfde locatie.

Industrion werd in 1998 geopend als provinciaal Museum voor Industrie en Samenleving. Sindsdien heeft het doe- en beleefmuseum pieken en dalen gekend, met als dieptepunt een dreigende sluiting na een negatieve rapportage van de visitatiecommissie in 2002. Daarna is het museum echter snel uit het dal gekropen en groeiden de bezoekersaantallen aanzienlijk, met als hoogtepunt een recordaantal van 86.000 bezoekers in 2008.

Om het succes ook voor de toekomst te garanderen, ondergaat Industrion een ingrijpende metamorfose. Het nieuwe interactieve Discovery Center zal in het teken staan van wetenschap, industrie en samenleving in verleden, heden en toekomst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share