Geen categorie

Onbekende Toorops ontdekt

0 0
Read Time:44 Second

Jan Toorop, Voorjaarspracht, 1904. Tekening in zwart en gekleurd krijt, potlood. Particuliere collectie.

In het kader van een komende tentoonstelling riep Museum Het Valkhof in Nijmegen eigenaars van een Jan Toorop of reproductie deze aan deskundigen te tonen. Op deze expertdagen werden maar liefst zeven onbekende Toorops ontdekt.

Volgens het museum springt de pasteltekening Voorjaarspracht uit 1904 het meest in het oog. Een andere vondst was een aquarel met een ontwerp voor het Apostelvenster van de Sint Jozefskerk in Nijmegen. De grote ontwerptekening daarvan bevindt zich in de collectie van het museum.

Ook werden er verschillende interessante reproducties aan de experts getoond, waarvan enkele met de hand ingekleurd en gesigneerd waren. Deze en de zeven echte Toorops worden opgenomen in de expositie Een echte Toorop?! die van 28 februari tot en met 14 juni te bezoeken is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share