Geen categorie

Liefhebbers vallen voor Van Dongens vrouwen

0 0
Read Time:36 Second

Kees van Dongen (1877-1968), La cuirasse d'or, circa 1907, olie op doek.

Kunstliefhebbers stonden gisteravond tijdens een veiling bij Christie’s in Londen in de rij voor vier vrouwenportretten van Kees van Dongen (1877-1968). Het  topstuk, een voluptueuze schone met afgezakte gouden jurk (La cuirasse d’or) was goed voor 3,2 miljoen euro.

Voor Van Dongens andere vrouwen hadden kopers 1,4, 1,2 en nog eens 1,2 miljoen euro over. De goede resultaten voor het werk van de tot Fransman genaturaliseerde Rotterdammer  waren illustratief voor de rest van de veiling Impressionisme en Moderne Kunst. De verkoop bracht in totaal 70 miljoen euro op.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share