Geen categorie

Ooievaars in de kunst

0 0
Read Time:51 Second

Expositie

Het stadhuis van Gennep krijgt elk jaar hoog bezoek van een ooievaarspaar. Dat nestelt zich in het voorjaar bovenop het zeventiende-eeuwse rijksmonument. Onder veel belangstelling van kijkers via een speciale webcam en bezoekers van een nabijgelegen terras. Een tentoonstelling over ooievaars in de kunst in Museum Het Petershuis kon daarom niet uitblijven.

De tentoonstelling Ooievaars in de kunst was eerder in steeds wisselende samenstelling te zien was in Den Haag en Malpartida de Cáceres in Spanje en in het Duitse Storkow. Samensteller Piet de Bakker, liefhebber van ooievaars en kunst, wil hiermee aandacht vragen voor de ooievaar en voor kunstenaars die deze vogel afbeelden.

Cynthia VandenBor, Bugs, 2015, acryl op doek.
Cynthia VandenBor, Bugs, 2015, acryl op doek.

Er is ooievaarskunst te zien van onder anderen Peter Vos, Theo van Hoytema, Cynthia VandenBor en Ellen Baptist. In uiteenlopende vormen als schilderijen, houtsnedes, pentekeningen, foto’s en beelden. Verder omvat de expositie toegepaste kunst en gedichten.

Ooievaars in de kunst, t/m 28 augustus in Museum Het Petershuis, Gennep

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %
Share