Geen categorie

Installatie Zeeuws Museum op Noorse biënnale

0 0
Read Time:57 Second

Het Deense kunstenaarscollectief Superflex maakte in 2009 samen met het Zeeuws Museum een installatie ter gelegenheid van de tentoonstelling Porcelain Pirates in datzelfde museum. De installatie mocht zich verheugen in een grote (internationale) belangstelling. Op dit moment maakt ze onderdeel uit van de Momentum Biënnale in het Noorse Moss.

Still uit de serie Porcelain.

De installatie bestaat uit een driedelige televisieserie, gefilmd in Vietnam. De serie, Porcelain, vertelt een modern liefdesverhaal, maar dan wel één waarin een vervloekte lading porselein uit de zeventiende eeuw een rol speelt.

Om de serie te kunnen opnemen, is een aantal objecten uit de collectie van het Zeeuws Museum naar Vietnam vervoerd. De overige objecten in de film zijn props die lokaal gemaakt werden, onder meer in een porseleinfabriek.

Het Zeeuws Museum heeft de hele installatie, bestaande uit de originele museale objecten, de in Vietnam gemaakte props en de televisieserie in 2010 toegevoegd aan zijn collectie. Ze werd in 2010 al uitgeleend aan de Wereld Expo in Sjanghai en dit jaar dus aan de Momentum Biënnale. Daar is Porcelain nog tot 2 oktober te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share