Geen categorie

Verdachte diefstal Van Gogh en Frans Hals aangehouden

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

De politie heeft gisteren een man aangehouden die ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van twee schilderijen uit een museum in Laren en Leerdam. Het gaat om Twee lachende jongens van Frans Hals en Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar van Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, 1884, Groninger Museum.

Lentetuin verdween in de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart uit Singer Laren. Het schilderij uit de collectie van Groninger Museum was onderdeel van de tentoonstelling Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan. Het werk van Frans Hals werd vijf maanden later, op 27 augustus, gestolen uit Museum Hofje van Mevrouw van Aerden in Leerdam. Beide musea waren tijdens de diefstallen gesloten vanwege corona.

Frans Hals, Twee lachende jongens.

Maandenlang werd onder leiding van het Openbaar Ministerie intensief onderzoek gedaan naar de roof van beide schilderijen. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een 58-jarige verdachte uit Baarn. Hij werd in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van het stelen van de schilderijen.

Beide schilderijen zijn echter nog niet boven water. De zoektocht gaat onverminderd door, aldus de politie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share