Geen categorie

Kaap gestaakt wegens kort geding

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Kaap, het kunstevenement voor kinderen op Fort Ruigenhoek in Groenekan, is tijdelijk stilgelegd door de rechter. Omwonenden hadden via een kort geding bezwaar gemaakt tegen de evenementenvergunning die de gemeente De Bilt heeft verstrekt aan de organisatie van het festival.

De omwonenden van het fort hadden kritiek op onder meer tegen de lengte en omvang van het evenement. Kaap opende op zaterdag 5 april en zou tot en met 20 april plaatsvinden op zaterdagen en zondagen en van 21 april tot en met 29 juni alleen op zon- en feestdagen. Het is de zevende keer dat het evenement werd georganiseerd. Kaap ging dit jaar voor het eerst samen met Tweetakt. Tweetakt biedt theater en kunst in de binnenstad van Utrecht en gaat wel gewoon door.

“We zijn heel erg uit het veld geslagen door de uitspraak van de rechter”, vertelt Petra Blok, directeur van Tweetakt en Kaap.”We vinden het vervelend voor publiek en de kunstenaars. Het is een grote tegenslag voor ons. We hebben er alles aan gedaan om tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden, maar helaas bleek dit niet voldoende. Het is een geval van overmacht.” De organisatie heeft goede hoop dat deze editie van Kaap op een later tijdstip alsnog kan worden voortgezet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share