Geen categorie

Stichting zoekt werk Jan Frearks van der Bij

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Stichting Jan Frearks van der Bij en Museum Drachten werken samen aan een tentoonstelling over kunstenaar Jan Frearks van der Bij (1922-2013). Dit ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. De stichting is daarom op zoek naar verkochte werken van deze schilder.

Jan Frearks van der Bij, De bargepôlle, 1977, Museum Drachten.

De op 4 november 1922 in Drachten geboren Jan Frearks van der Bij verdiende zijn brood als reclame-ontwerper en later als tekenleraar. Daarnaast was hij ook actief als kunstschilder. Als autodidact ontwikkelde hij zichzelf tot expressionist. Van 1950 tot 1970 was hij lid van de schildersgroep Yn ‘e Line, waarover in Museum Drachten al eerder een tentoonstelling te zien was.

Tijdens zijn carrière als kunstenaars maakte hij behalve schilderijen ook tekeningen en monumentale mozaïeken. Veel van die werken kregen in de loop der tijd een andere eigenaar. Stichting Jan Frearks van der Bij roept particulieren, instellingen en bedrijven die werk van de kunstenaar in bezit hebben zich te melden. Dit kan via het contactformulier op de site van de stichting of via e-mail.

Mogelijk krijgen de werken dan een plek in de tentoonstelling. Ook is er een kans dat afbeeldingen ervan worden opgenomen in een boek over de kunstenaar.

De expositie over Jan Frearks van der Bij opent eind 2022 in Museum Drachten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share