Nieuws

Mauritshuis 1 dag tattoostudio voor goed doel

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Het Mauritshuis is op zaterdag 12 december eenmalig een tattoostudio voor Human Rights Tattoo. Tattoo-artiesten zetten dan bij 72 personen een letter uit de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens op hun lichaam.

De eerste 50 getatoeëerde letters.

De internationale organisatie Human Rights Tattoo wil mensen meer bewust maken van het belang van universele mensenrechten. De Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM) uit 1948 bestaat uit 6.773 letters. Elke letter uit die verklaring krijgt een eigen ‘ambassadeur’, doordat deze letters stuk voor stuk wereldwijd op 6.773 personen wordt getatoeëerd. Zo vormen al deze letter-tatoeages uiteindelijk de gehele UVRM. Het Mauritshuis kwam in contact met de organisatie en was direct enthousiast om mee te doen met dit project.

“Het was voor ons geen vraag of we mee zouden doen met dit bijzondere, internationale project”, vertelt directeur Martine Gosselink. “Als museum staan wij middenin de samenleving en hebben we ook een maatschappelijke rol te vervullen. Als wij hiermee een hele kleine bijdrage kunnen leveren aan het bewustzijn van het belang van de rechten van de mens, dan is onze deelname al zeer geslaagd.”

Vier gerenommeerde tattoo-artiesten zetten zaterdag 12 december tussen 10 en 18 uur bij 72 personen een letter op hun lichaam. Het getal 72 is gekozen omdat de UVRM twee dagen eerder haar 72ste verjaardag viert. Op de website van Human Rights Tattoo kunnen belangstellenden voor een tatoeage zich vóór 20 november aanmelden.

Het evenement in het Mauritshuis is corona-proof. Iedereen die wordt uitgekozen voor een UVRM-tatoeage krijgt een tijdslot toegewezen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share