Nieuws

Musea ‘winkelen’ op kunstbeurs Amsterdam AAW

0 0
Read Time:54 Second

Binnen- en buitenlandse musea hebben hun collecties uitgebreid op het openingsweekend van kunstbeurs Amsterdam Art and Antiques Week (AAW).

Het Groninger Museum bijvoorbeeld, kocht bij Zebregs&Röell een negentiende-eeuws Japans blauwwit porseleinen kom. De kom, die is beschilderd met Hollanders, werd gemaakt als souvenir voor de binnenlandse Japanse toeristen. Die bezochten Nagasaki om de Hollanders te bekijken die geïsoleerd op het eilandje Deshima verbleven.

De kom die het Groninger Museum kocht.

Ook het Asian Civilisations Museum uit Singapore deed zaken bij deze kunsthandel. Het kocht een achttiende-eeuwse lakplaquette met een voorstelling van de haven van Batavia, het huidige Jakarta. En tevens een inro (een Japans tasje), en een met goud bewerkt sirihkistje.

Het Spiegelkwartier in Amsterdam is nog tot en met 27 september het toneel voor kunstbeurs Amsterdam AAW, waarbij de straten als looppaden gebruikt worden. Zodat de beurs ‘coronaproof’ is. Handelaren vanuit heel Nederland trekken in bij de in de buurt gevestigde galeries, maar ook in pop-up-locaties zoals particuliere grachtenpanden en Museum van Loon.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share