Nieuws

Met een robot naar Zeeuws Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Fysiek museumbezoek is niet voor iedereen weggelegd. Het Zeeuws Museum biedt mensen die om wat voor reden dan ook niet persoonlijk langs kunnen komen tijdelijk de kans om met behulp van een robot de collectie vanuit huis te bezichtigen.

Een andere robot (niet in het museum): Twiki uit Buck Rogers in the 25th Century, 1979, Paul G. Allen Family Collection. Foto: Evert-Jan Pol.

De BeamPro is een op afstand bestuurbare robot met ingebouwde webcam, die voor de kijker thuis door het museum ‘wandelt’. “Twee breedhoekcamera’s, een 360°-optie en een reeks aan microfoons zorgen voor een optimale beleving, waardoor het bijna aanvoelt alsof u zich daadwerkelijk in het museum begeeft”, aldus het museum op diens website.

Behalve de robot wandelt er ook nog rondleider mee. Die meer vertelt over de museale voorwerpen, zoals de Zeeuwse wandtapijten.

De BeamPro is beschikbaar op 26, 27 en 28 augustus en 2, 3 en 4 september. Wie de robot door het museum wil laten lopen heeft een computer met webcam, microfoon en internetverbinding nodig. Een online bezoek is gratis en duurt ongeveer 45 minuten. Reserveren kan via deze link.

Vorig jaar introduceerde Museum Boijmans Van Beuningen ook een museumrobot. Dat robothondje leidde kinderen rond.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share