Geen categorie

Werk Frans Hals gestolen uit museum Leerdam

0 0
Read Time:48 Second
Frans Hals, Twee lachende jongens.

Een schilderij van Frans Hals is gisteren gestolen uit Museum Hofje van Mevrouw van Aerden in Leerdam. Het gaat om het werk Twee lachende jongens. Dat maakte de politie vandaag bekend.

In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 augustus drongen onbekenden het museum binnen. Volgens de politie ging het alarm om 3.30 uur af, waarna agenten poolshoogte namen. Daar zagen ze een geforceerde deur en ontdekten ze dat het schilderij van Frans Hals was verdwenen.

Het is al de derde keer dat Twee lachende jongens uit het museum is gestolen. In 1988 en 2011 gebeurde dat ook al eens. Beide keren verdween het samen met Bosgezicht met bloeiende vlier van Jacob van Ruisdael. Na de eerste roof werden de schilderijen na drie jaar teruggevonden. In 2011 waren ze zes maanden zoek.

Museum Hofje van Mevrouw van Aerden is momenteel gesloten vanwege de coronacrisis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share