Geen categorie

Musea sluiten in verband met corona

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Het Rijksmuseum is het eerste Nederlands museum dat heeft besloten de deuren te sluiten in verband met het corona-virus. De sluiting duurt vooralsnog tot en met 31 maart. Het is de verwachting dat meer musea zullen volgen.

Het Noordbrabants Museum in ‘s- Hertogenbosch en Rijksmuseum Twenthe in Enschede hebben ook laten weten dat ze vanaf morgen, vrijdag 13 maart, tijdelijk gesloten zijn. Ook Museum Catharijneconvent en het Spoorwegmuseum in Utrecht sluiten de deuren. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo sluit de deuren eveneens.

Verschillende andere musea in het hele land hebben inmiddels ook bekendgemaakt dat ze in ieder geval tot en met 31 maart gesloten zijn voor publiek. Zoals Stedelijk Museum Amsterdam, Drents Museum, Groninger Museum, Centraal Museum, Kunsthal Rotterdam, Museum Klok & Peel, Teylers Museum, Museum de Fundatie en Stedelijk Museum Alkmaar.

Wie van plan was één dezer dagen een museum te bezoeken dat hier nog niet genoemd is, doet er verstandig aan de site van dat museum te raadplegen. De kans is groot dat alle musea in Nederland tot en met 31 maart dicht blijven.

De musea volgen het advies op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat bepaalde dat tot en met 31 maart evenementen met meer dan honderd personen moeten worden afgelast.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share