Geen categorie

Puzzelen met Rembrandt

0 0
Read Time:48 Second

Je kent ze wellicht wel, die puzzelblokken met op elke zijde een andere afbeelding. Leg de verschillende blokjes in de goede volgorde en je krijgt een van zes mogelijke voorstellingen. Treinreizigers kunnen dat op station Utrecht Centraal in het groot doen. Daar staat een reusachtige blokkenpuzzel met als thema Rembrandt.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Voor of na een treinreis kunnen reizigers enkele iconische figuren uit Rembrandt-schilderijen in elkaar draaien. En gelijktijdig hun kennis over Nederlands beroemdste schilder bijspijkeren. Op twee zijdes van elk blok staan namelijk feitjes over de kunstenaar. Bijvoorbeeld over de samenstelling van het gezin waaruit hij stamt: hij had maar liefst acht broers en zussen.

De puzzel staat op het station in het kader van het Rembrandtjaar. Het is 350 jaar geleden dat de kunstenaar overleed en daar wordt in heel Nederland bij stilgestaan. En dus ook drukke locaties als treinstations.

Wie na het puzzelen nog meer wil weten over Rembrandt, kan de speciale website bezoeken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share