Geen categorie

8390 inzendingen zomertentoonstelling Rijksmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Het Rijksmuseum ontving de afgelopen maanden 8.390 inzendingen voor de zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt, waaronder bijna 900 van kinderen. Iedereen kon tussen 1 februari en 31 maart een eigengemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt insturen.

Foto: Rijksmuseum.

Van de 8.390 inzendingen komen de meeste uit Nederland en dan met name uit Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant. Ook kunstenaars uit onder andere Azerbeidzjan, Armenië, Canada, Iran, Japan, Portugal en Verenigd Koninkrijk zonden werken in.

De jongste inzender is twee jaar, de oudste inzender is in de negentig. Onder de inzenders zijn meerdere mensen die Rembrandt heten. De meeste inzendingen zijn foto’s, tekeningen en schilderijen. Ook zijn er borduurwerken, sculpturen, glas, houtwerken, tegeltableaus, drieluiken en video-installaties ingestuurd.

De jury bepaalt, met hulp van een selectiecommissie, in april en mei welke inzendingen doorgaan naar de tweede ronde. Eind mei maakt het Rijksmuseum deze selectie bekend. De makers worden dan uitgenodigd om hun kunstwerk midden juni langs te brengen voor de finaleronde in het Rijksmuseum.

De eindselectie krijgt een plek in de tentoonstelling, die op 15 juli opent. te zien zijn. Lang Leve Rembrandt is vervolgens tot en met 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share