Geen categorie

Project Rembrandt zoekt beste schilder van Nederland

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

Heel Holland Schildert, zo wordt het nieuwe NTR-programma Project Rembrandt ook al wel genoemd. Hierin draait het niet om thuisbakkers, maar om de zoektocht naar de beste amateurschilder, de nieuwe ‘Rembrandt’ dus. Vanavond is de eerste aflevering te zien, direct na Heel Holland Bakt, die andere talentenjacht.

Annechien Steenhuizen © Ruben Timman | nowords.nl.

Een jury gaat in het door Annechien Steenhuizen gepresenteerde programma in acht afleveringen op zoek naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. Van vijftig kandidaten blijven uiteindelijk tien talenten over, die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken.

In elke aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, en treden op die manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. Ze krijgen begeleiding door twee docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper en docent Jaap Godrie. Zij nemen ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen.

Onder de deelnemers bevindt zich overigens een bekend gezicht. Viola Holt, die jarenlang De 5 Uur Show presenteerde, houdt geen microfoon meer vast, maar schilderskwasten.

Still uit de eerste aflevering van Project Rembrandt.

De jury bestaat uit Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en kunstenares Lita Cabellut. Zij krijgen elke aflevering steun van een gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week wie er afvalt.

De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een portret van Annechien Steenhuizen. De makers van de beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering.

Het programma vindt plaats in het kader van het Rembrandt-jaar. Het is 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed.

Project Rembrandt, 27 januari t/m 31 maart om 21.20 bij de NTR op NPO 1 (op 3 en 10 maart is er geen uitzending vanwege het WK en de World Cup schaatsen)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share