Geen categorie

17de-eeuws schilderij ontdekt in winkel Oscar de la Renta

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

De architect van Oscar de la Renta deed een verrassende ontdekking tijdens de renovatie van een oud gebouw in Parijs. Achter een valse muur in de toekomstige nieuwe winkel van het modemerk bleek een gigantisch zeventiende-eeuws schilderij schuil te gaan.

Het schilderij van drie bij zes meter blijkt een werk van Arnould de Vuez uit 1674. Het toont de aankomst van Charles Marie François Olier in Jeruzalem. Deze markies van Nointel was de Franse ambassadeur in het Ottomaanse Rijk.

 

De architect geloofde haar ogen niet. “Als je in kastelen werkt, vind je soms wel iets, maar meestal is het een verborgen haard, of als je in Italië bent misschien een fresco”, vertelt Nathalie Ryan aan The New York Times. “Maar in een appartement? In een winkel?” Nee, dat was nieuw voor haar.

Waarom het schilderij op een muur in de negentiende-eeuwse voormalige kantoorruimte is geplakt, blijft onduidelijk. Wellicht gebeurde dat in de Tweede Wereldoorlog, om het uit handen van de nazi’s te houden.

CEO van Oscar de la Renta, Alex Bolen, heeft besloten het schilderij te laten restaureren. Ook blijft het hangen waar het nu hangt; verwijdering zou het werk onherstelbaar kunnen beschadigen. In de nieuwe winkel, die naar verwachting in de lente zal openen, wordt het werk een blikvanger. “We zullen er geen muur van jurken voor plaatsen”, aldus architect Ryan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share