Geen categorie

Prent van Munch geveild voor 2,5 miljoen

0 0
Read Time:42 Second

Edvard Munch (1863-1944), Jonge vrouw op het strand, aquatint, 1896.

Een aquatint van het werk Jonge vrouw op het strand van Edvard Munch heeft gisteren bij Christie’s Londen drie keer meer opgebracht dan vooraf verwacht werd. De prent werd afgehamerd op omgerekend 2,5 miljoen euro.

De vrouw op het strand komt vaker voor in het oeuvre van Munch (1863-1944). Ze dook voor het eerst op rond 1891, op het schilderij De eenzamen. Later zou de Noorse kunstenaar haar veelvuldig laten terugkeren, vaak met een man aan haar zijde.

De bij Christie’s geveilde gesigneerde prent toont alleen de vrouw. Munch maakte de aquatint in 1896, een periode waarin hij veel prenten vervaardigde. Jonge vrouw op het strand  wordt gezien als een hoogtepunt in zijn prentenoeuvre.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share