Geen categorie

Chabotexpositie verlengd

0 0
Read Time:58 Second

Henk Chabot, Zomer, 1938, olieverf op doek, 103 x 120, particuliere collectie.

De jubileumtentoonstelling De Jaargetijden in het Chabotmuseum is wegens groot succes verlengd. Het overzicht met landschappen van Henk Chabot is nog te zien tot en met 26 mei.

Voor veel bezoekers is de expositie een eerste kennismaking met het Rotterdamse museum. Zij tonen zich vaak aangenaam verrast door het werk van Chabot, meldt het museum. Sommigen bezoeken de tentoonstelling zelfs een tweede of derde keer.

Chabot (1894-1949) zette het Zuid-Hollandse polderlandschap op eigen wijze neer. Van dik opgezette witte winters en herfstgezichten in aardetinten tot monumentale weidelandschappen in voorjaarsgroen en uitbundig stralende zomers. De expositie toont een representatief overzicht van zijn landschappen met veelal niet eerder getoonde schilderijen, olieverfschetsen en tekeningen uit museale en particuliere collecties.

Het Chabot Museum viert de met de tentoonstelling zijn vijftigste verjaardag. Wat in 1962 begon in het woonhuis/museum van de familie Tol in Hillegersberg, is uitgegroeid tot een volwaardig museum in een Rotterdamse villa.

De jaargetijden – Landschappen van Chabot, 30 oktober 2012 t/m 26 mei in het Chabot Museum, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share