Geen categorie

Veilingrecord Dalí alweer verbroken

0 0
Read Time:38 Second

Het veilingrecord voor een Dalí dat eergisteren werd gevestigd bij Christie’s is gisteren alweer verbroken. Bij Sotheby’s Londen bracht Portrait de Paul Eluard gisteravond 15,8 miljoen euro op. Dit was driemaal meer dan verwacht. Nooit eerder werd er meer betaald voor een werk van de Spaanse surrealist.

Salvador Dalí (1904-1989), Portrait de Paul Eluard.

Salvador Dalí (1904-1989) ontmoette de Franse surrealistische dichter Paul Eluard in 1929 in Parijs. De ontmoeting had een belangrijke invloed op het leven en het oeuvre van de schilder. Het portret werd gekocht door een anonieme telefonische bieder. Het oude record stond op naam van Studie voor Honing en Bloed, dat 4,7 miljoen euro opbracht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share