Geen categorie

Schoonmaakster gooit kunst weg

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

Een expositie in het cultureel centrum Sala Murat in het Italiaanse Bari mist enkele kunstwerken. Een overijverige schoonmaakster verwarde ze met rommel en gooide ze in een afvalcontainer.

Enkele werken op de tentoonstelling. Foto: Arttribune.

De werken van Nicholas Gobbetto en David Jablonowski waren onderdeel van de tentoonstelling Display Mediating Landscape, die gisteren opende. De vergissing is wellicht begrijpelijk, want onder de weggegooide kunstwerken bevonden zich enkele vellen papier en over de vloer verspreide koekjes.

De anonieme schoonmaakster is niet de eerste die per ongeluk kunst weggooit of vernietigt. In 2004 zag een van haar collega’s in het Londense Tate Modern een vuilniszak aan voor een vuilniszak en nam hem mee. De zak was echter een kunstwerk. Een andere schoonmaakster probeerde in 2011 een schilderij in Museum Ostwall in Dortmund te reinigen. Dit ging echter niet helemaal goed. En een beveiliger van de Radboud Universiteit in Nijmegen stopte in 2012 een kunstwerk van de Arnhemse kunstenaar Peter Otto in de papierversnipperaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share