Geen categorie

Prinses Beatrix opent MOA

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Nieuws

Prinses Beatrix opent vrijdag 21 maart Museum Oud Amelisweerd (MOA) in Bunnik (bij Utrecht). De eerste tentoonstelling is Armando in het woud.

Na de catastrofale brand in het Armando Museum in 2007 heeft de Armando Collectie enkele jaren een zwervend bestaan geleid. Het werk van schilder, beeldhouwer, schrijver en tekenaar Armando heeft in het landhuis Oud-Amelisweerd een nieuw thuis gevonden. In MOA wordt zijn brede oeuvre permanent in wisselende tentoonstellingen getoond.

MOA is een kunstmuseum met drie collecties: buitenplaats Oud-Amelisweerd, Armando Collectie en Chinese behangsels. Het huis behoort dankzij eeuwen van incidentele bewoning tot een van de best bewaarde voorbeelden van een achttiende-eeuws landhuis in Nederland. Hoogtepunt in de collectie behangsels is het bijna 250 jaar oud papieren Chinees behang, dat met de V.O.C. naar Nederland is gekomen. De wanden van de twee belangrijkste salons zijn er mee bedekt.

MOA verbindt de drie collecties in één programma en wil daarmee de wezenlijke en universele relatie tussen mens en natuur onderzoeken, presenteren en verdiepen. Met de opening van MOA zijn de collecties na jaren weer toegankelijk voor publiek. MOA is mogelijk geworden dankzij een samenwerking van de gemeentes Amersfoort en Utrecht, de Provincie Utrecht en de betrokken stichtingen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share