Geen categorie

De grenzen van identiteit en esthetiek in een portret

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Fotografenduo Van de Camp & Heesterbeek verkennen in hun portretten de grenzen van identiteit en esthetiek. Eduard Planting Gallery in Amsterdam toont een selectie zwart-witportretten.

Van de Camp & Heesterbeek, 2050-110. Courtesy Eduard Planting Gallery.

De werkelijkheid doet zich niet altijd voor zoals zij werkelijk is. Patricia van de Camp en Marc Heesterbeek onderzoeken met hun fotografie het betrekkelijke van de werkelijkheid en in het bijzonder die van de schoonheid. Een klassieke opvatting over schoonheid is dat je geen elementen kunt toevoegen of juist weglaten zonder dat het slechter wordt.

Het kunstenaarsduo speelt met tijd en ruimte, haalt de schoonheid uit de werkelijkheid en maakt met beelden een nieuwe schoonheid. In hun zoektocht zoeken ze de grenzen op, waarbij ze zich telkens afvragen hoe ver je kunt afwijken van die klassieke opvatting. Zonder dat het opzichtig of geforceerd wordt en de kracht van het beeld behouden blijft.

Van de Camp & Heesterbeek, 2050-111. Courtesy Eduard Planting Gallery.

Patricia van de Camp (1969) volgde een opleiding grafische kunst en fotografie aan de Rietveld Academie in Amsterdam en de Design School Kolding in Denemarken. Marc Heesterbeek (1965) studeerde architectuur en stedenbouw aan de Technische Universiteit Eindhoven en ruimtevaartarchitectuur aan het SICSA in Houston. Sinds 2018 vormen ze een kunstenaarsduo.

Van de Camp & Heesterbeek | Spatio-temporeel, t/m 26 april in Eduard Planting Gallery, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share