Geen categorie

Drents Museum oogst succes met Iran-expositie

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

De tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving heeft in totaal 114.366 bezoekers naar het Drents Museum getrokken. Met een weekgemiddelde van 5.200 bezoekers komt de tentoonstelling in de top 3 van best bezochte archeologische tentoonstellingen van het museum.

Foto: Evert-Jan Pol.

Aan de hand van zo’n 200 vondsten uit de collectie van het National Museum of Iran in Teheran vertelde de tentoonstelling het verhaal van een van de oudste culturen ter wereld. De bezoekers zagen de voorwerpen in een soort bazaar, compleet met Perzische tapijten. Iran was te zien van 17 juni tot en met 18 november.

De expositie is genomineerd voor de prestigieuze 2018 Global Fine Art Award (GFAA) in de categorie ‘Best Ancient Art’. Of het Drents Museum de prijs ook in de wacht sleept, wordt bekendgemaakt op 12 maart 2019 op het GFAA Gala in New York.

De opvolger van de Iran-tentoonstelling is opnieuw een grote internationale archeologie-expositie. Vanaf 16 december presenteert het Drents Museum Nubië – Land van de Zwarte Farao’s, die het publiek kennis laat maken met de piramiden, sieraden en schatten van de Nubiërs. Circa 300 objecten afkomstig uit het Museum of Fine Arts in Boston onthullen het mysterie van het oude Nubië. De tentoonstelling is te zien tot en met 5 mei 2019.

Lees ook onze recensie van Iran – Bakermat van de beschaving

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share