Geen categorie

Tekening Vandersteen geveild voor 33.000 euro

0 0
Read Time:39 Second
De geveilde aquarel van Willy Vandersteen.

Een tekening van Willy Vandersteen heeft gisteren op een veiling in Antwerpen 33.000 euro opgebracht. Het gaat om een coverontwerp uit 1944 voor Rikki Speurder, een verhaal dat Vandersteen nooit heeft uitgewerkt.

De avonturen van Rikki en Pukki staat te lezen op de cover, maar Vandersteen twijfelde nog over de namen voor zijn personages. Het meisje op de tekening is al te herkennen als de latere Wiske uit de populaire stripreeks Suske en Wiske.

Veilinghuis Bernaerts  had de veiling georganiseerd in samenwerking met de erven Willy Vandersteen. De striptekenaar, die in 1990 overleed, zou in 2013 honderd jaar zijn geworden. De catalogus bestond daarom uit honderd stukken. De totale opbrengst was 230.400 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share