Geen categorie

Nationaal Monument Kamp Vught wint Museumprijs

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Nationaal Monument Kamp Vught is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2016. De instelling ontvangt een bedrag van 100.000 euro.

 

Fusilladeplaats op het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught.
Fusilladeplaats op het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught.

 

Het museum kreeg 37,1% van de stemmen en liet daarmee de andere genomineerden, Verzetsmuseum Amsterdam (33%) en Nationaal Militair Museum (29,9%), achter zich.

Een recordaantal van ruim 79.000 mensen stemde op de genomineerde musea, dit jaar in de categorie oorlogs- en verzetsmusea. De BankGiro Loterij Museumprijs bestaat sinds 2007 en gaat steeds naar een museum in een bepaalde categorie. Vorig jaar won het Fries Museum in de categorie stads- en streekmusea.

Vlak nadat om 14 uur de uitslag bekend werd, kreeg het Verzetsmuseum het bericht genomineerd te zijn voor de Children in Museums Award. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de European Museum Academy en het internationale museumnetwerk Hands On! aan een Europees museum dat innovatieve en creatieve tentoonstellingen aanbiedt voor kinderen tot 14 jaar. Het Verzetsmuseum is samen met acht andere Europese musea genomineerd. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een conferentie in Graz, Oostenrijk, op 9 juni 2016.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share