Geen categorie

CDA Utrecht wil reusachtige theepot terug in straatbeeld

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

De reusachtige theepot van Lily van der Stokker moet weer een prominente plek krijgen in Utrecht. Dat vindt Sander van Waveren, fractievoorzitter van het CDA in die stad. Via Twitter riep hij mensen op mee te denken over een nieuwe locatie.

 

De kunstenaar maakte de bijna zeven meter hoge Celestial Teapot in 2013 voor de tentoonstelling Call of the Mall, die plaatsvond in en rond Hoog Catharijne. De pot kreeg een plek op het dak van het winkelcentrum. Met haar creatie wilde ze het intieme, alledaagse benadrukken in deze in haar ogen zakelijke en commerciële omgeving.

In oktober 2015 verdween de pot weer van het dak. Omdat veel Utrechters inmiddels aan de pot waren gehecht, bleef hij wel in de stad. Het kunstwerk verhuisde naar het dak van parkeergarage Rijnkade.

De theepot op zijn huidige locatie. Foto: Sander van Waveren, via Twitter (bijgesneden).

Daar is de pot echter lang niet zo zichtbaar als hij in het begin van zijn bestaan was. Sterker nog: je moet er flink naar zoeken. Het CDA geeft de pot daarom het liefst weer een prominente plek. Of en wanneer het kunstwerk weer gaat verhuizen, is nog even afwachten.

Wie tot die tijd werk wil zien van Lily van der Stokker kan vanaf 27 oktober terecht in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daar opent dan haar grootste museale tentoonstelling ooit. Ze toont daar naast tekeningen en muurschilderingen ook werken die ze speciaal voor de expositie maakte.

Lily van der Stokker: Friendly Good, 27 oktober 2018 t/m 24 februari 2019 in het Stedelijk Museum, Amsterdam

(EJP)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share