Geen categorie

Kruiwagens vervangen tijdelijk lichtbuizen

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Henk Stallinga heeft speciaal voor de tentoonstelling A Balancing Act in Kunsthal Kade een gloednieuw kunstwerk gemaakt. Hoop vervangt tijdelijk de lichtinstallatie Lumens.

Henk Stallinga, Hoop, 2018.

Hoop (in het Engels Heap of Faith) bestaat uit twee kruiwagens die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden door een hoop aarde. Het verplaatsen van de kruiwagens zou resulteren in een totale ineenstorting van ‘de hoop’ en daarmee het werk zelf. De kruiwagens samen bewaren de balans.

Reden voor de tijdelijke wissel is dat het werk Lumens is uitgeleend aan Amsterdam Dance Event. In de industriële Gashouder in Amsterdam is de lichtinstallatie tot en met 21 oktober te zien tijdens het technofeest Awakenings.

Henk Stallinga, Lumen Balance, 2016. Foto: Evert-Jan Pol.

Lumens bestaat uit dunne, gebogen lichtbuizen die een diversiteit aan lijntekeningen in de lucht creëren. Deze buizen, waarin het hele daglichtspectrum is verwerkt, laten de dagelijkse en seizoensgebonden veranderingen van het daglicht zien.

De tentoonstelling A Balancing Act staat geheel in het teken van balans. De deelnemende kunstenaars uit binnen- en buitenland werkend in verschillende disciplines spelen ieder op hun eigen manier met het fenomeen evenwicht. Lumens, favoriet onder vele bezoekers, is vanaf 23 oktober weer te zien.

A Balancing Act, t/m 6 januari 2019 in Kunsthal Kade, Amersfoort

Lees ook onze recensie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share