Geen categorie

‘Jan Six ontdekt weer een Rembrandt’

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second
Rembrandt van Rijn, Zelfportret, ca. 1628, Rijksmuseum. (niet een van de door Jan Six ontdekte werken)

Kunsthandelaar Jan Sixx heeft weer een ‘nieuwe’ Rembrandt ontdekt. Dat beweert hij in een interview met de Volkskrant. Dit gebeurde al in 2014 bij veilinghuis Lempertz in Keulen, maar hij komt er pas vandaag mee naar buiten.

Het gaat om een Bijbelse voorstelling met Jezus tussen enkele kinderen. Een investeerder kocht het werk voor Six voor een bedrag van 1.508.000 euro. Dit was vele malen meer dan de vooraf geschatte waarde. Kunsthandelaar Otto Naumann uit New York bood namelijk eveneens op het schilderij, omdat ook hij dacht dat het een Rembrandt was. Daardoor schoot de uiteindelijke verkoopprijs omhoog.

Six meldt de ontdekking pas nu omdat hij het schilderij eerst grondig wilde laten onderzoeken. Inmiddels is ook Rembrandtautoriteit Ernst van de Wetering ervan overtuigd dat het hier om een werk van een jonge Rembrandt gaat.

Het is de tweede keer binnen vier maanden dat Six in het nieuws komt met de ontdekking van een Rembrandt. In mei liet hij weten een een door Rembrandt geschilderd portret te hebben gekocht. In Hermitage Amsterdam was dat schilderij een maand te zien.

Opmerkelijk genoeg verschijnt in het NRC Handelsblad vandaag een artikel waarin kunsthandelaar Sander Bijl zijn collega Jan Six ervan beschuldigt hem te hebben bedrogen bij de aankoop van Portret van een jongeman. Ze zouden hebben afgesproken dat werk samen te kopen, maar Six zou zich daar niet aan hebben gehouden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share