Geen categorie

5 ton voor Nijntjes

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second
Oma Nijn van Charlotte Dematons . Foto: Nijntje Art Parade.

De 60 beelden van de Nijntje Art Parade hebben gisteren tijdens een veiling in het Rijksmuseum ruim 500.000 euro opgebracht. Equilibrio Iconico van Joseph Klibansky bleek goed voor een ton, meldt RTV Utrecht. De opbrengst gaat naar Unicef.

Oma Nijn van Charlotte Dematons blijft in Utrecht. Enkele inwoners van die stad zetten een crowdfundingsactie op om het beeld te kunnen behouden voor de stad. De gemeente Utrecht deed ook een flinke duit in het zakje. De 1.80 meter hoge Nijn krijgt een plek in de centrale bibliotheek. Ook vier andere reusachtige Nijntjes blijven in de domstad, meldt Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum, op Twitter. Onder meer zijn museum kocht er één.

De Nijntje Art Parade, vond dit jaar plaats, verspreid over vijf steden in Nederland en ook nog enkele plaatsen in Japan, waar Nijntje enorm populair is. Het kunstevenement werd georganiseerd in het kader van de zestigste verjaardag van de eeuwig jeugdige kinderheldin.

In Utrecht kregen vijf beelden later een andere meer beschutte plek bij het Centraal Museum, omdat ze het slachtoffer werden van vandalisme. Superguppie xx nijntje van Fleur van der Weel verloor bijvoorbeeld een oor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share