Geen categorie

Digitale Kunstkrant bestaat 10 jaar

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second
Jan Sluijters, Bal Tabarin, 1907, Stedelijk Museum, Amsterdam.

Met een artikel over een nieuwe aanwinst van het Van Gogh Museum ging exact tien jaar geleden de Digitale Kunstkrant van start. Wat op 3 juli 2008 begon als hobby is uitgegroeid tot een professionele journalistieke site die inmiddels vele duizenden bezoekers per maand trekt.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

De site vloeide voort uit het besluit dat ik meer over kunst wilde schrijven dan ik op dat moment deed. Bovendien bestonden er in Nederland op dat moment nauwelijks media die zich uitsluitend op kunst en cultuur richtten, en daar wilde ik graag verandering in brengen. De naam Digitale Kunstkrant was een logische optelsom van wat ik vond dat de site moest zijn: een krant over kunst, maar dan wel online.

De Digitale Kunstkrant begon voorzichtig met enkele artikelen per week, maar inmiddels is de updatefrequentie opgeschroefd tot werkdagelijks. Op die dagen laat de site kunstnieuws, stukken over exposities en recensies op de lezers los. En inmiddels doe ik het niet meer helemaal alleen. Kunsthistorica Liesbeth Visee neemt geregeld een recensie voor haar rekening.

Weet jij het een en ander over kunst en lijkt het je leuk ook eens voor de Digitale Kunstkrant te schrijven? Laat dan gerust iets van je horen via het contactformulier op de pagina Contact. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd immers, en dan kan de site de komende tien jaar nog verder groeien.

En wie jarig is, trakteert. Houd voor winacties de komende tijd onze pagina Actie in de gaten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Digitale Kunstkrant bestaat 10 jaar

Comments are closed.