Geen categorie

Astronaut geland in vijver op Museumplein

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Er is een astronaut geland op het Museumplein in Amsterdam. Of bijna, om precies te zijn, want hij ‘zweeft’ kort boven de vijver. De 12 meter hoge figuur, een creatie van de Nederlandse kunstenaar Joseph Klibansky, blijft er nog de hele zomer.

Joseph Klibansky, Self-Portrait of a Dreamer.

Self-Portrait of a Dreamer is onderdeel van Klibansky’s Balance-serie. Hierin laat hij objecten zweven alsof ze gewichtsloos zijn. Dit deed hij ook met een uit de kluiten gewassen blauwe versie van Nijntje. Ook zij balanceerde, net als de astronaut, op een stoel.

De astronaut stond eerder in onder meer Venetië en op festival Lowlands. En heeft hij andermaal een plek in de openlucht, zoals Klibansky zelf ook graag ziet. “Door mijn vak ben ik regelmatig in grote steden zoals London, Shanghai en New York en kan ik heel erg genieten van kunstwerken op openbare plekken. Het verrijkt mijn beleving van de stad enorm en ik vind het gaaf, maar ook heel belangrijk dat er op deze manier zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van kunst.”

En dus zal de nomadische astronaut na zijn landing in Amsterdam verder reizen, van stad naar stad. Klibansky: “In de nabije toekomst zou je de Dreamer kunnen zien zweven boven een heuvel van Zwitserland, in de drukke straten van Londen of op een renaissanceplein in Florence”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share