Geen categorie

Expositie Maarten Baas van Groninger Museum naar Gent

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

De tentoonstelling Hide & Seek, die vorig jaar te zien was in het Groninger Museum verhuist naar Design Museum Gent. Het werk van de Nederlandse ontwerper Maarten Baas is daar te bewonderen vanaf 18 mei.

Baas (1978), een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. De productie van het Groninger Museum geeft een overzicht van zijn belangrijkste werk uit de afgelopen vijftien jaar. In Groningen bleek de expositie vorig jaar een publiekstrekker.

Maarten Baas, Ventilatoren, 2007-2016 (uit de serie Clay), Groninger Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

In de tentoonstelling in Gent is ook recent werk te zien zoals Close Parity. De installatie May I have your attention please? is een samenwerking tussen Maarten Baas en Lensvelt voor de Milaan Design Week in april 2017. En het werk Hide & Seek, dat in 2017 voor het eerst in het Groninger Museum was te zien, heeft in Gent de primeur voor België.

Speciaal voor de tentoonstelling in Design Museum Gent maakte Maarten Baas een nieuw Smoke-stuk met een afgestoten item uit de collectie van dat museum. Hij verbrandde het meubel en behandelde het daarna met een transparante epoxy-laag.

Het Groninger Museum laat met regelmaat tentoonstellingen internationaal reizen. Eigen exposities met werk van Joris Laarman, Jaime Hayon en Iris van Herpen zijn eveneens te zien in het buitenland.

Maarten Baas, 18 mei t/m 30 september in Design Museum Gent, België

Zie ook: Hysterische draaimolen en ‘levende’ klokken

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share