Geen categorie

Fries Museum tijdelijk ook open op maandag

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

In verband met de aanhoudende belangstelling voor Escher op reis is het Fries Museum in de maanden juli en augustus ook op maandag open, van 13 tot 17 uur. Sinds de opening op 28 april lokte de expositie al ruim 50.000 bezoekers naar het museum.

M.C. Escher’s “Dag en Nacht” (1938) © the M.C. Escher Company B.V. All rights reserved. www.mcescher.com.

Eerder besloot het museum vanwege het succes al een uur eerder open te gaan, om 10 uur. Nu verruimt het dus opnieuw de openingstijden.. Op maandag 30 juli blijft het Fries Museum echter gesloten. Die dag vervangen medewerkers een aantal prenten uit de tentoonstelling vervangen. Dat is nodig vanwege de lange looptijd van de expositie.

Escher op reis De expositie belicht de ontwikkeling van M.C. Escher als beeldend kunstenaar. Een belangrijke rol is weggelegd voor de invloed van de locaties waar hij tijdens zijn leven verbleef. Via meer dan tachtig originele werken, circa twintig tekeningen, brieven, fotomateriaal en persoonlijke voorwerpen, treden bezoekers in de voetsporen van Escher. In de populaire Escherstudio, nagebouwd naar voorbeeld van zijn werkplaats in Rome, kunnen bezoekers een selfie maken met de bol die de studio weerspiegeld; een knipoog naar het topstuk Hand met spiegelende bol uit 1935.

Escher op reis, 28 april t/m 28 oktober in het Fries Museum, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share