Geen categorie

Ook België krijgt een museumkaart: de museumpas

0 0
Read Time:58 Second

In Nederland kennen we het fenomeen al 37 jaar: één kaart waarmee mensen in inmiddels ruim 400 musea terechtkunnen. En nu krijgt ook België een eigen museumkaart. De voorverkoop voor de nieuwe Museumpas begint vandaag.

De Museumpas kost 50 euro en is net als hier een jaar lang geldig. Eigenaren van de persoonlijke kaart kunnen de deelnemende musea gratis bezoeken. Wel kan er een toeslag gelden voor tijdelijke exposities.

Officieel heet de nieuwe kaart MuseumPassMusées, want ze is taalgrensoverschrijdend en is dus in heel België geldig. De kaart is een initiatief van de musea, die daarmee extra bezoekers hopen te trekken. Ze keken daarbij naar Nederland, waar de Museumkaart dat effect al jaren heeft.

De Museumpas is geldig vanaf september en dan zullen ruim honderd musea de kaart accepteren. Op de site van de kaart staan nu 38 musea vermeld, maar die lijst zal de komende tijd nog groeien.

In de voorverkoop, die vandaag start, zijn zesduizend exclusieve kaarten te koop, ontworpen door zes Belgische kunstenaars. Met de opbrengst zet de organisatie de spreekwoordelijke puntjes op de i. De kopers van zo’n pas, de zogeheten ambassadeurs, kunnen die al vanaf juni gebruiken.

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
25 %
Surprise
Surprise
25 %
Share