Geen categorie

Hermitage Amsterdam toont ‘nieuwe’ Rembrandt

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Rembrandt van Rijn (1606-1669), Portret van een jonge man. Foto: René Gerritsen / Jan Six Fine Arts.

Hermitage Amsterdam toont vanaf morgen het recent aan Rembrandt toegeschreven werk Portret van een jongeman. De nieuw ontdekte Rembrandt is een maand lang te zien in een aparte zaal in de Amstelvleugel.

Het gaat om een portret van een onbekende jongeman, uit omstreeks 1634. Waarschijnlijk is het een fragment van een groot dubbelportret. Het is voor het eerst in bijna een halve eeuw dat een volledig onbekend schilderij van Rembrandt is opgedoken.

Kunsthandelaar en -historicus Jan Six kocht het ongesigneerde en ongedateerde portret samen met een investeerder op een veiling bij Christie’s in Londen. Volgens het NRC betaalde hij er 137.000 pond voor, zo’n 156.000 euro.

De relatief lage verkoopprijs was te danken aan het feit dat het port in de veilingcatalogus stond als een werk uit de omgeving van Rembrandt. Vijftien internationale conservatoren en kunsthistorici hebben inmiddels geconcludeerd dat Rembrandt het zelf schilderde. Ook Rembrandtautoriteit Ernst van de Wetering, voormalig leider van het Rembrandt Research Project is het daarmee eens.

Hoe de toeschrijving in zijn werk ging, vertelt Jan Six in zijn nieuwe boek Rembrandts Portret van een jonge man, dat vandaag verschijnt. Het boek is in de museumwinkel van de Hermitage verkrijgbaar.

Wie in Hermitage Amsterdam alleen de ‘nieuwe’ Rembrandt wil zien, kan voor 5 euro een apart kaartje kopen. Het portret hangt daar tot en met 15 juni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share