Geen categorie

Hedendaagse beelden in Rijksmuseum van Oudheden

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Acht jonge beeldhouwers exposeren vanaf 17 mei hun werk in het Rijksmuseum van Oudheden als onderdeel van de jaarlijkse openluchtbeeldententoonstelling Beelden in Leiden. De zevende editie staat in het teken van geschiedenis en voor het museum is dat een mooie aanleiding ook mee te doen. Dat viert dit jaar namelijk zijn tweehonderdste verjaardag.

Camille Smeets, Poortwachter.

De expositie in het Rijksmuseum van Oudheden toont uiteenlopend werk, van keramiek tot video-installatie. De werken zijn geïnspireerd door het verleden en de eeuwenoude museumcollectie.

Poortwachter van Camille Smeets is bijvoorbeeld een hedendaagse versie van de Egyptische god Anubis. Nynke Koster verwerkte scarabeemotieven in haar rubberen afgietsels en Bastienne Kramer maakte nieuwe sculpturen voor haar installatie van meer dan honderd porseleinen vrouwenidooltjes.

In totaal selecteerde gastcurator Sandrine van Noort voor de expositie in het Rijksmuseum van Oudheden acht kunstenaars. Behalve de al genoemde deelnemers zijn dat Juliaan Andeweg, Daniëlle van Ark, Jasper Hagenaar, Damian Kapojos en Emma van der Put.

De andere twee locaties van Beelden in Leiden zijn de Hooglandsche Kerkgracht en galerie en voortuin van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Beelden in Leiden, 17 mei t/m 5 augustus op de Hooglandsche Kerkgracht in Leiden (en t/m 9 september in Rijksmuseum van Oudheden en t/m 2 september in de galerie en voortuin van het Leids Universitair Medisch Centrum)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share