Geen categorie

Kunst staat centraal in nieuwe kinderboekenserie

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Nieuws

Kunst speelt een belangrijke rol in een nieuwe avonturenboekenserie voor kinderen die Kluitman vanaf volgend jaar uitgeeft. De uitgeverij noemt De blockbusters een Dan Brown-achtige boekenserie. Kunstkenner Manon Berns maakt er haar debuut mee.

“Manon Berns zet met haar kunstachtergrond een veelbelovende serie  voor kinderen vanaf 10 jaar neer”, vertelt uitgever Mariska Budding. “Tijdens het lezen steek je ongemerkt veel op over kunst en wil je steeds meer weten. Kluitman gaat in de boeken ook werken met aanvullende informatie door middel van QR-codes.”

De boeken gaan over Storm de Ruiter, die samen met zijn buurjongen en beste vriend Jimi de geheime onderzoeksclub de Blockbusters heeft opgericht. Samen onderzoeken ze alles wat los en vast zit. Op het erf van de familie De Ruiter staat behalve een woonhuis ook een moderne en streng beveiligde bunker. Hier restaureert en onderzoekt Storms moeder wereldberoemde schilderijen. Ook al is het restauratieatelier verboden terrein voor Storm, toch duiken de Blockbusters telkens in een mysterie van een beroemd schilderij of kunstwerk. En dat voert de onderzoekende en nieuwsgierige vrienden helemaal naar Parijs, Giverny en Moskou.

Manon Berns.

In het eerste deel, Het Picasso Mysterie, vermoeden de Blockbusters dat het beroemde schilderij De jongedames van Avignon van Picasso uit het restauratieatelier gestolen gaat worden. Hun  speurtocht naar de dader brengt hen in Parijs langs Afrikaanse maskers en de geheimzinnige Orde van Martinisten. De lezers leren in het boek over kubisme. Het Picasso mysterie verschijnt in de zomer van 2015.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share